keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Lisää kortteja ulkomailta

Välimeren rannoilta

Tämä Nizzasta Suomeen lähetetty kortti on kulkenut vuonna 1950.


Nämäkin kaksi korttia ovat Nizzasta.


Ja tässä nizzalainen ravintola La Réserve:


Tämä Monte Carlon kasinoa esittävä kortti on tullut Suomeen 1951.


Tämä Riminiltä tullut kortti on mahdollisesti 1960-luvulta.


Ja Sorrentoon on palattu 1952.


Tanskanmaalta

Shakespearen Hamletissa epäiltiin, että jotain mätää on Tanskanmaalla, mutta kaunista siellä näyttäisi olevan.
Tässä Rosenborgin linnassa ei asustellut Hamlet, vaan sen rakennutti 1600-luvulla kuningas Kristian IV rakkaalle vaimolleen


Myös tämä Rundetårn eli pyöreä torni on 1600-luvulta ja sen rakennuttamisen aloitti samainen Kristian IV. Siellä toimii Euroopan vanhin edelleen käytössä oleva observatorio.


Marmorkirken eli Marmorikirkko on 1700-luvulta.


Tämä Kööpenhaminan tivoli on puolestaan 1800-luvulta.


Tässä Tivolin konserttisali 1923.


Ja tämä kaunis hotelli Hafnia on rakennettu 1899, mutta se tuhoutui katastrofaalisessa tulipalossa 1973. Palo oli tuhopoltto, ja siinä kuoli 35 henkeä (lähde: Wikipedia).


Tässä Søpavillonen eli meripaviljonki Kööpenhaminassa.

Vuoristomaisemista

Garmisch-Partenkirchenissä pidettiin talviolympialaiset 1936, ja sitä ennen Garmisch ja Partenkirchen olivat kaksi erillistä kylää. Tämä kortti on Partenkirchenin Floriansplatzilta.


Tässä kuvassa ovat Krimmlin putoukset Itävallan alpeilla. Ne ovat Euroopan korkeimmat (380 m) ja koko maailmankin viidenneksi korkeimmat. Kortti on vuodelta 1912.


Tässä puolestaan ovat Reinin putoukset (Rheinfall) Sveitsissä. Ne ovat Euroopan suurimmat (vain 23 m korkeat, mutta 150 m leveät). Korkealla näkyy linna Laufen eli Schloss Laufen. Kortti on kulkenut 1959.


Sveitsistä on myös tämä seuraava maisema, Montreaux'n kaupunki Geneve-järven rannalla.


Tässä vielä yksi vesiputous, Ranskan Pyreneillä sijaitsevan Oô-järven (Lac d'Oô) 273-metrinen putous. Kortti on kulkenut Ranskassa 1918.Tässä Norjan Flydalsjuvet ja Geiranger-vuono. Kuvan oikeassa yläkulmassa näkyy kaksi uskalikkoa, joilla ei selvästikään ole korkean paikan kammo.


Hieno on myös tämä kuva Böömin alueelta Tsekistä. Saksankielinen nimi paikalle on Prebischtor, tsekiksi nimi on wikipedian mukaan Pravčická brána.


Tämä vuoren kupeessa oleva linna on nimeltään Rheinstein (Schloss Rheinstein tai Burg Rheinstein) Saksan Reininmaalta. Se on rakennettu alun perin 1300-luvulla, mutta jälleenrakennettu 1800-luvun alussa.


Pohjois-Italia


Oheinen kuva on Meranosta Pohjois-Italiasta. Se sijaitsee Etelä-Tirolissa lähellä Itävallan rajaa. Kuvassa on konserttisali, joka on vielä tänäkin päivänä paikallaan ja käytössä.


Tässä kortti Como-järveltä eli Lago di Como:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti